Tentang Blog Ini


Blog khas untuk SPM Leavers (lepasan SPM) untuk mendapatkan maklumat, info dan perbincangan berkaitan biasiswa, kursus, universiti, pendidikan tinggi, kerjaya, kewangan dan pembanungan diri.

Mar 4, 2016

Menganggur selepas SPM


Adakah anda menganggur selepas SPM? Tiada apa untuk dibuat di rumah? Terlebih dahulu kepada yang sudah berjaya menempuhi zaman SPM, beribu tahniah diucapkan. Selamat datang ke dunia sebenar di mana anda akan banyak belajar dari kejayaan dan kegagalan. Masa ini juga anda akan banyak explore minat anda dan mencari di mana mungkin terletaknya masa depan anda. Sebagai sneak peek ke dalam dunia engineering, anda boleh usha blog Penganggur Terhormat. Ia menceritakan pemerhatian terhadap industri-industri di Malaysia terutamanya dalam bidang mechanical engineering. Banyak juga prinsip hidup dari perspektif seorang graduan sarjana muda yang boleh diguna pakai secara umum.

Semoga dapat membantu SPM leavers sekalian dalam membuat keputusan untuk mencari pilihan terbaik selepas SPM baru ni. Mungkin juga untuk mahasiswa, ia dapat memberi secebis input dari segi gambaran episod-episod selepas bergraduasi. Apa pun, selamat membaca dan selamat (tidak) menganggur.

No comments:

Post a Comment